God oppkjøring skal bringe dem til Bring

Det har vært en spesiell oppkjøringsperiode, men Øyestads gutter 16-lag satser likevel alt på å kvalifisere seg til Bringserien.

– Det har selvfølgelig ikke vært optimalt med mange uker uten håndball, men vi har hatt god oppfølgning og guttene trente bra på egenhånd da vi ikke kunne trene sammen. Når vi kunne begynne med fellesøkter i hall, var gleden stor både for spillere og trenere, sier Cathrine Madsen. Hun trener laget sammen med Tom Simonsen og Knut Handeland.

Cathrine har vært trener for guttene i flere år, og i år er naturligvis målet kvalifisering til Bringserien.
– Dette har vi snakket om i mange år allerede, og guttene har gledet seg til det ble deres tur. De ser frem til kvalifiseringen, forteller hun.

Klubbens G16-lag består av i overkant 20 spillere. De fleste har spilt sammen siden de begynte med håndball.
– Det er en godt sammensveiset kompisgjeng som har det bra både på og utenfor banen. Dette er treningsvillige gutter med høye ambisjoner, sier Madsen.

Flere av spillerne er fast inventar ved uttak til landslagssamlinger, og etter mange år som lagkompiser er det et samspilt lag.
– Vi har jobbet mye med å bygge lag og treningskultur. Spillerne pusher hverandre, passer på hverandre og hjelper hverandre. Rett og slett en gjeng med gode gutter, smiler Madsen.

Bringserien er en nasjonal serie for landets beste 16-årslag. Lagene må gjennom en kvalifiseringsrunde for å kunne bli ett av de 36 deltakende lagene.
I serien vil 36 lag bli fordelt i fire avdelinger á ni lag. Disse spiller seriespill over fire runder, og de ti best plasserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill går til nasjonalt sluttspill.

– Både guttene og vi i trenerteamet skal være godt forberedt til kvalifiseringen. Så får vi håpe den blir spilt som planlagt i september, sier Cathrine Madsen.