Spiller

Takk for at du ønsker å spille håndball i Øyestad IF håndball! Vi i klubben, både ledere, trenere og andre, gjør alt for at du skal trives hos oss. På denne siden finner du informasjon som er relevant for deg.

Spørsmål og svar

Jeg vil begynne å spille håndball. Hva gjør jeg?

Så gøy! Du er hjertelig velkommen til oss! Finn treneren som passer alderen din, og kontakt vedkommende for mer informasjon.

Hva trenger jeg for å spille håndball?

Treningstøy, innesko og drikkeflaske. Det er også en fordel at du har med din egen håndball, men mange av lagene har tilgang på ekstra baller.

Hvor kjøper jeg treningsdresser og annet klubbutstyr?

Brekke Sport i Arendal sentrum er vår leverandør av klubbutstyr. Husk å oppgi at du er medlem av Øyestad IF håndball for egne klubbpriser.

Hva koster det å spille håndball i Øyestad IF håndball?

Alle spillere betaler medlemskontingent og treningsavgift. Les mer på denne siden. Fra det året spilleren fyller 13 år må det også løses lisens. Les mer om forsikring og lisens her.

Jeg spiller i en annen klubb og vil begynne i Øyestad IF håndball. Hvordan gjør jeg det?

Velkommen til oss! Vi tar gjerne i mot nye spillere, men vi gjør eventuelle vurderinger hvis din overgang til oss medfører at laget du kommer fra blir vesentlig svekket eller oppløses. Som klubb ønsker vi at mange andre klubber kan stille lag i serie og cuper og dermed bidra til forhindre frafall fra håndballen. Dersom forespørselen kommer midt i sesong ser vi gjerne at du fullfører sesongen i klubben/laget du spiller for, dersom det er mulig. Kontakt treneren på laget som passer din alder. Kontaktinformasjon finner du her.

Jeg er ikke fornøyd med treneren min. Hvem skal jeg si i fra til?

Det skal være gøy å spille håndball, både på trening og i kamp. Klubbens trenere har underskrevet kontrakter som stiller ulike krav til dem som trenere, i tillegg har vi en sportsplan som de skal forholde seg til. Det kan imidlertid være at du ikke alltid er enig med treneren din. Hvis du ønsker å ta opp saker anbefaler vi deg å ta kontakt med lagets foreldrekontakter eller klubbens sportslige utvalg. Kontaktinformasjon finner du her.

Kan jeg spille sammen med de som er eldre enn meg?

Dette kaller vi for hospitering. Denne avgjørelsen tas av sportslig utvalg sammen med de aktuelle lags trenere. Les klubbens retningslinjer for hospitering i vår sportsplan.

Jeg vil satse ekstra på håndball. Kan klubben hjelpe meg?

Som klubb legger vi til rette for at alle skal kunne spille håndball på et nivå som passer både alder og ferdigheter. Noen ønsker imidlertid å satse mer på håndball enn andre, og klubben har ulike muligheter for deg. Kontakt sportslig utvalg for mer informasjon om dine muligheter.

Treneren min topper laget. Er det lov?

Det skal ikke forekomme topping av lag frem til og med 12 år. Fra J/G 13 er det etter forbundets retningslinjer akseptert å «toppe» et lag. I Øyestad IF håndball betyr det at spillere som viser stor innsats på treningene, er viktige for et godt miljø på laget og i klubben kan prioriteres fremfor andre spillere. Samtidig skal alle som er en del av laget ha spilletid på kamp. Er antall spillere slik at ikke alle kan være med på alle kamper, skal det lages et rulleringssystem slik at alle får være med. Alle som er med på vanlige kamper (serie og cup) skal ha noe spilltid, men hvor mye kan variere ut fra treners vurdering fra ovennevnte kriterier. Snakk gjerne med foreldrekontakter eller direkte med klubbens sportlige utvalg hvis du mener treneren forskjellsbehandler spillere.

Spillerne på laget mitt mobber meg. Hva kan jeg gjøre?

Det var leit å høre, og slik skal vi ikke ha det i klubben vår! Det første du bør gjøre er å snakke med foreldrene dine. Sammen med dem kan du kontakte lagets foreldrekontakter og/eller trener(e) eller komme direkte til oss i klubben. Be foreldrene dine kontakte en av personene du finner her.