Øyestad IF håndball sertifisert av NHF

Som en av de første klubbene i landet er Øyestad IF håndball sertifisert på nivå 1 i Norges Håndballforbunds (NHF) klubbutviklingsprogram.

– Godkjent sertifisering har en stor verdi for oss, og er en god bekreftelse på at vi kan levere kvalitet og bærekraftig aktivitet selv om klubben driftes 100% frivillig, sier nestleder i Øyestad IF håndball, Torbjørn Krakstad.

Styret i Øyestad IF håndball har denne våren arbeidet med å få sertifisert klubben i Norges Håndballsforbunds klubbutviklingsprogram, Klubbhuset.

Klubbhuset har som mål å bidra til en bedre klubbhverdag for spillere, tillitsvalgte, trenere, dommere og alle andre som er involvert i klubben.

Utvikling og kontinuitet over tid

Konseptet baserer seg på fem hovedkategorier: Klubbdrift, sport, rekruttering, dommer og frivillighet/arrangement.

Innenfor hver kategori er det definert kriterier som totalt sett utgjør det håndballforbundet anser som sentralt for å kunne drive håndballaktivitet på en best mulig måte, samt at det legger til rette for utvikling og kontinuitet over tid.

– Øyestad er basert på frivillighet, og vi er avhengig av at mammaer og pappaer bruker litt av fritiden sin på klubben. Sammen bidrar vi til at over 350 barn, ungdom og voksne kan få et godt håndballtilbud, sier leder i Øyestad IF håndball, Ørjan Svendsen, som mener god drift gjennom mange år nå resulterer i sertifiseringen:

– Mange ildsjeler har lagt ned et betydelig antall timer i flere år for å gjøre Øyestad til en god håndballklubb, både sosialt og sportslig. Denne sertifiseringen er basert på innsatsen både til de som har vært med tidligere, og de som er med i dag, sier han.

– Kan være stolte

Klubbrådgiver i region SørVest, Kurt Eckholdt, mener klubben kan være stolte av sertifiseringen:

– Da sertifiseringsordningen ble lansert, tok Øyestad tidlig kontakt og ønsket å komme i gang. Gjennom våren har de jobbet strukturert og målrettet for å bli sertifisert, og belønnes nå med å være blant de første håndballklubbene i Norge som får sertifiseringen. Det kan både styret, spillere, trenere, foresatte og alle andre i klubben være stolte av, sier han.

Øyestad er for øvrig den første klubben i region SørVest som er sertifisert.

Les mer: