Velkommen til Øyestad IF håndball!

Tusen takk for at du lar barnet ditt spille håndball hos oss! Som klubb gjør vi alt vi kan for at barna skal trives, oppleve mestring, få gode venner og ha mange, fine opplevelser med håndballen. Det gjør vi i samarbeid med dere foreldre.

På denne siden finner du informasjon som er relevant for deg som foresatt for 1. klassinger som skal begynne å spille håndball i Øyestad. Finner du ikke svar på det du lurer på her, kan du kontakte oss her.

(Informasjonen på denne siden er tilpasset foresatte til 1. klassinger som skal begynne på håndball. Er du foresatt til eldre spillere, se vår klubbhåndbok). 

Prøvetreninger

Først og fremst ønsker vi at barna skal ha lyst til å spille håndball. Derfor inviterer vi dem til å prøve noen ganger før de trenger å meldes inn i klubben.

Innmelding i klubben

Alle som spiller håndball i Øyestad må være medlem i klubben. Med medlemskapet er barnet automatisk forsikret gjennom barneidrettsforsikringen til Gjensidige. Les mer om forsikring her.

HVORDAN MELDER JEG BARNET INN I KLUBBEN? . 
Innmeldingen skjer gjennom Norges Idrettsforbunds medlemssystem. Dette brukes på tvers av idretter og klubber, så vær oppmerksom på at du allerede kan ha en brukerprofil der.

Trykk her for innmeldingsskjema

(Barnet trenger ikke være innmeldt for å komme på prøvetrening). 

HVA KOSTER DET?
Medlemskontingenten koster 250,- per år. Du mottar fakturaen elektronisk på kontaktinformasjonen du oppgir ved innmeldingen.

TRENINGSAVGIFT
Klubben har også en treningsavgift. Denne faktureres samtidig som medlemskontingenten. Kontingenten dekker klubbens drift, herunder påmelding til serier, drakter og utstyr.

For klubbens yngste spillere er treningsavgiften kr. 400,- per år.

Treninger

I barnehåndballen fokuserer vi på «lek med ball»: Vi tilbyr barna stor grad av involvering og ikke minst ballkontakt. Banestørrelsen, målet, ballen og reglene er tilpasset slik at barna opplever mestring gjennom tilpassede utfordringer. Treningene legges opp slik at barna får en naturlig progresjon med utfordringer, vanskelighetsgrad og kompleksitet, men viktigst av alt er at barna skal ha det gøy!

HVOR OG NÅR ER TRENINGENE?
Onsdager i Nedeneshallen.

HVA MÅ BARNA HA MED?
Vi anbefaler lette treningsklær (shorts og t-skjorte). I tillegg må barna ha innesko og drikkeflaske.

HVA MED BALL?
Klubben har håndballer som benyttes på trening. Vil barna selv ha med ball, bør det være en mykball i størrelsen 00. Denne fås kjøpt hos Brekke Sport (sentrum). Husk å oppgi at du er medlem i Øyestad IF håndball. PS! Merk ballen tydelig med navn. 

ER DET PÅMELDING TIL TRENINGEN?
Ja. Invitasjon med påmelding sendes ut noen dager i forkant via laget Spond-gruppe.

Kamper

I barnehåndballen spilles det såkalte miniturneringer. I løpet av sesongen er det normalt fire miniturneringer, hvorav to av turneringene er før nyttår og to etter nyttår.

På miniturneringene spilles det 3-4 kamper. Trenerne melder på antall lag til hver turnering og sørger for at alle barna får spille mest mulig. Turneringene arrangeres i distriktet, og én av turneringene spilles normalt i Nedeneshallen.

NÅR ER TURNERINGENE?
Dette er ikke klart ennå, men dere får beskjed i god tid før første turnering.

HVOR LENGE VARER TURNERINGENE?
Som regel i fire timer på en lørdag eller søndag. Alle kampene for hvert lag er vanligvis ferdigspilt på et par timer.

HVA MED DRAKTER?
Spillerne får utdelt drakter til turneringene.

MÅ BARNET MITT VÆRE MED PÅ TURNERINGENE?
Nei, det er helt valgfritt, og trenerne gjennomfører påmelding før hver turnering. Vi anbefaler imidlertid at barna blir med hvis de har lyst. Kamper er som regel veldig morsomt!

HVA MED REGLENE?
I barnehåndball er det ikke dommere, men veiledere. Veilederne er der for å forklare og veilede spillerne. Trenerne gjennomgår for øvrig grunnleggende regler med spillerne på de fleste treninger.

TELLES DET MÅL?
Nei. I barnehåndballen benyttes ikke resultattavle. Vi oppfordrer derfor foreldre om å ikke fokusere på hvilket lag som scoret flest mål i kampene.

Trenere og foreldrekontakter

Alle lag må ha trenere og foreldrekontakter.

TRENERE
I de yngste årsklassene er det normalt foreldre som tar på seg jobben som trenere. Vår erfaring er jo flere trenere, jo bedre, men et minimum er 1 trener + 1 voksen per 10 barn.

Alle som er trenere i barnehåndball skal gjennomføre barnehåndballkurs. Dette er et kurs på 3-4 timer som arrangeres på kveldstid i Nedeneshallen. Påmeldingsavgiften dekkes av klubben. Det er også mulig å ta ytterligere trenerutdanning hvis noen ønsker det. Kontakt oss for mer informasjon.

Og bare så det er sagt: Vi har ingen krav om håndballerfaring for å være trener. Det viktigste for oss er at alle barna blir sett. Derfor er det en fordel med flere trenere. 

Tips! 
Ved å være flere trenere kan oppgavene fordeles, og dere kan også rullere slik at ikke alle er med hver gang. Det er ingen krav til at du har spilt håndball selv, og du vil få støtte og hjelp både gjennom barnehåndballkurset og fra klubben.

FORELDREKONTAKTER
Alle lag skal ha foreldrekontakter. Det bør være minimum to foreldrekontakter per lag. Foreldrekontaktene er bindeleddet mellom foreldrene og trener/klubb, og er blant annet ansvarlig for dugnader, lagets bankkonti og sosiale aktiviteter.

Tips! 
Vær flere – og fordel oppgavene (det er ikke så mange). Lag et miljø! Barna liker at foreldrene er med både på treninger og kamper. Og vi er ganske sikker på at du kommer til å trives også! ?

POLITIATTEST
Styret i Øyestad IF håndball avkrever politiattest av alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige. Les mer om politiattest her.

Dugnader

Øyestad IF håndball er tuftet på frivillig innsats. Frivillig innsats gjennom dugnad er en avgjørende ressurs for at vi som idrettslag skal kunne tilby et godt aktivitetstilbud til våre medlemmer.

For deg som er foresatt for klubbens yngste spillere må du delta på følgende dugnader:

  1. Salg av noen få julekalendere (med gode premier!) i november/desember.
  2. Normalt blir én av miniturneringene arrangert av Øyestad. I forbindelse med dette er laget ansvarlig for turneringen og må bemanne kiosk og annet forefallende de få timene turneringen foregår. Laget kan også arrangere eget lotteri hvor alle inntektene tilfaller laget.

Utover dette kan laget selv arrangere egne dugnader hvis de ønsker dette, men dette skjer ikke i regi av klubben.

Annet

Har du lyst til å bidra?
Øyestad IF håndball er tuftet på frivillig arbeid, og vi har alltid behov for flere som ønsker å bidra i klubben vår. Vi er glade enten du kan bidra litt eller mye.
Les mer her.

Denne siden ble sist oppdatert 2. april 2024 av Øyestad IF håndball