Kjetil Øygarden har trent Hisøys 2003-årgang i alle år. Neste blir laget sammenslått med ØIF Arendal - med Kjetil Øygarden som trener. Foto: Jan Espen Thorvildsen.

Årets ungdomstrener

Kjetil Øygarden, som neste år skal trene klubbens G16-lag, er blitt kåret til årets ungdomstrener i Norge.

Det var under Håndballens Hederskveld på Håndballtinget i Sandefjord hvor generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund delte ut hederen til Øygarden.

I begrunnelsen til prisen står det blant annet:

Kjetil har trent G15 (2003-kullet) på Hisøy i alle år. Han er også sonetrener og trener på bylag. Han er virkelig dedikert til oppgaven og brenner for det han gjør. Han har gjort at alle spillerne har en veldig positiv utvikling, fordi han har høy kompetanse og ser hver enkelt.

Kjetil har fått tilnavnet «Mr. Øyestad» for sin dedikasjon til klubben.

I mange år har han trent lag fra 2.-10. trinn på Hisøy skole. Han har klart å få frem et G15-lag som hevder seg høyt oppe i sin aldersgruppe, og dette med få unntak kun av spillere fra Hisøy.

– Dette her var meget hyggelig, og veldig overraskende. Jeg ble tatt på senga, sa Øygarden da han sto på scenen med prisen i hendene, ifølge handball.no

– Jeg er veldig opptatt av at alle skal med, og at alle skal bidra. Og ett av tiltakene jeg har, som vi har i ungdomslag både på gutte- og jentesida, er at det alltid er noen som er gode akkurat nå. De sover alltid på rom med de som sitter mer på benken. Og vi kjører alltid stoppeklokke på spilletid blant 15-åringene. Det er viktig, sa Øygarden videre.

Neste sesong er Kjetil tilbake i ØIF Arendal Breddehåndball hvor han skal trene G16-laget. Les mer om samarbeidet her.